Servicii Funerare Complete

Consultanta de specialitate

In conditille in care decesul unei persoane reprezinta un moment mai mult sau mai putin asteptat, provocat de incetarea ireversibila a activitatii cerebrale si cardiace, informatiile utile organizarii unei inmormantari reprezinta o necesitate. In aceste conditii,firma noastra asigura consultanta gratuita non-stop, ce se adreseaza tuturor persoanelor care nu doresc sa fie surprinse nepregatite,intr-o situatie ce nu poate fi anticipata.

Constatare deces

Documentul care atesta constatarea decesului este certificatul constatator de deces(CMCD).Acesta se elibereaza ca urmare a constatarii decesului, operatiune pe care o poate face medicul nostru specialist, cu drept de libera practica,sau medicul de familie, in a carei evidenta pacientul a fost inscris.In cazul mediculu de familie procedura legala impune sa nu existe suspiciuni cu privire la cauzele decesului , iar persoana decedata sa poata fi examinata si identificata pe baza unui document de identitate.

Toaletare si Impachetare

Operatiunea de toaletare a decedatului consta in: spalarea, imbracarea, barbieritul, cosmetizarea, ( dupa caz), activitati ce se pot efectua de catre persoane specializate ale echipei noastre, atat la domiciliul clientului, cat si in locatia noastra, cu respectarea normelor igienico-sanitare. Anterior asezarii in sicriu, decedatul este imbracat cu obiecte vestimentare puse la dispozitie de familie, sau achizitionate prin firma noastra. In cazul corpurilor aflate intr-o avansta stare de degradare,legisatia in vigoare impune recurgerea la impachetarea cadavrului si efectuarea tuturor operatiunilor necesare inchiderii ermetice a sicriului, activitate de care se ocupa firma noastra.

Imbalsamare

Imbalsamarea este un procedeu medical ce are drept scop conservarea cadavrului si evitarea descompunerii accelerate a acestuia, cauzata de factori externi. Aceasta se efectueaza de catre personal medica autorizat si calificat in meseria de autopsier, in prezenta medicului care a constatat decesul. Ca urmare acestei operatiuni, medicul legist procedeaza la eliberarea cetificatului de imbalsamare, document care este obligatoriu pentru insotirea sicriului pe timpul transportului, cat si pentru depunerarea decedatului la capela.

Declarare deces

Termenul in care se poate face declararea decesului este de maxim 3 zile. Actele necesare pentru intocmirea dosarului sunt:

– Certificatul medical constatator al decesului;
– Actul de identitate al decedatului;
– Certificat de nastere al decedatului ( optional );
– Dovada eliberata de Parchet, in cazul in care decesul a fost inregistrat in mai mult de 48 ore de la data producerii acestuia, sau a survenit ca urmare a unei sinucideri, accident, sau alte cauze produse prin violenta.

Acte necesare inhumarii – incinerarii

Firma noastra se ocupa de eliberarea si obtinerea actelor necesare inhumarii sau incinerarii, atat in Bucuresti, cat si in judetul Ilfov. Dosarul necesar inhumarii sau incinerarii trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:

– copie dupa certificat constatator al decesului;
– certificatul de imbalsamare;
– autorizatie de la SANEPID;
– Cetifiatul de deces;
– adeverinta de inhumare.

Sicrie

Magazinul nostru dispune de peste 25 de modele de sicrie, atat din productia autohtona, cat si din import, fabricate din cele mai diferite esente lemnoase de: brad, fag, stejar, nuc, plop, cires, etc… raspunzand unor inalte exigente privind paleta coloristica, modelul si motivele decorative. Produsele noastre se gasesc intr-o gama variata de forme, culori si dimensiuni, complet echipate.In cazul repatrierilor va punem la dispozite sicrie metalice ( zinc ), in conformitate cu legislatia privind transporturile speciale. Garantam calitatea superioara a produselor, inclusiv a materialelor textile necesare capitonajelor si lenjeriei aferente sicriului. De asemenea,in magazinul nostru gasiti si cruci inscriptionate si asortate la culoarea sicriului.

Manipulare si transport

Personalul firmei noastre se ocupa de manipularea sicriului, incepand de la preluarea acestuia de la morga spitalului, de la domiciliu sau de la azil, pana la depunerea la bierica sau capela, in incinta sau in afara cimitirului. Transportul este asigurat cu autovehicole funerare specializate, omologate si autorizate, cu respectarea normelor legale. De asemenea, asiguram si transportul familiei si a participantilor la ceremonialul funerar, precum si a coroanelor si jerbelor.

Modalitati de obtinere loc de veci

Avand in vedere ca locurile de veci disponibile in cimitirele ” Domnesti Vesti ” si ” Straulesti 2 ” sunt limitate, iar concesionarea lor se poate face doar prin Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, dar numai in momentul in care s-a produs decesul, echipa noastra va poate consilia cu provire la formalitatile pe care trebuie sa le indepliniti in scopul obtinerii unui loc de veci.

Slujba, Sfintire, Pomana

Pentru ceremonialul funerar punem la dispozitia clientilor:12 vase cu mancare gatita ( de dulce sau de post), 12 cani, 12 furculite sau lingurite, 12 pachete, coliva, colaci, sticla cu vin, sticla cu vin + ulei, lumanari cu batiste si banuti, pahare pentru coliva cu lingurite, doliu de piept, doliu de usa, iconita, prosoape ( pentru masini, preoti, cruce, steag, sfesnic, capac sicriu, etc… ), candele. Masa parastasului poate fi organizata intr-un cadru adecvat, intr-una dintre locatiile noastre ( restaurant ), dar si la alegerea clientului. In acesta a 2 a situatie, firma noastra asigura toate cele necesare ( conform listei de mai sus ), la destinatia aleasa.

Dosar ajutor inmormantare

Persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt asigurate conform legii, la CNPAS, au dreptul la un ajutor de inmormantare, in cuantum de 2.298 RON, de care poate beneficia un membru al familiei, sau persoana care s-a ocupat nemijlocit de funerariile persoanei decedate. Pentru intocmirea dosarului necesar primririi acestui ajutor, firma noastra va poate oferi consiliere, sau, printr-o imputernicire, poate chiar beneficia direct de suma acordata, pentru decontarea cheltuielilor cu serviciile prestate.

Transportul funerar

Transportul funerar presupune deplasarea sicriului si a cortegiului pe timpul ceremoniei de inhumare de la domiciliu, spital, azil pana la cimitir, pe raza orasului Bucuresti, in zonele limitrofe, dar si in intreaga tara. Firma noastra dispune de masini funerare autorizate, specializate si omologate pentru transporturi in tara si in afara tarii, care satisfac cele mai inalte exigente ale clientilor, respectand normele legislatiilor in vigoare. Flotila de transport funerar este alcatuita din automobile tip Mercedes si poate fi vizionata, consultand site-ul nostru.